Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Knäckbananbitar

Mjuka, kladdiga bananer som i en het stekpanna får suga åt sig såsen innehållande grädde, ljus sirap och strösocker. Med de rostade, knapriga sötmandlarna blir de här knäckbananbitarna snabbt en favorit.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla, skala och grovhacka sötmandel. Rosta mandeln i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Lägg på ett fat.
  2. Skala och skär bananerna i ca 3 cm breda bitar.
  3. Koka upp ljus sirap, strösocker och grädde i en stekpanna. Lägg i bananbitarna och vänd runt dem i såsen. Strö över mandeln och servera varmt.

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi. Innehåller mjölk, gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl sötmandel (à 65 g)
  • 3 bananer
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl grädde
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan