Knäckbananbitar

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Knäckbananbitar

Mjuka, kladdiga bananer som i en het stekpanna får suga åt sig såsen innehållande grädde, ljus sirap och strösocker. Med de rostade, knapriga sötmandlarna blir de här knäckbananbitarna snabbt en favorit.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Knäckbananbitar

Ingredienser

4 portioner
1 dl  sötmandel (à 65 g)
3   bananer
1/2 dl  ljus sirap
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  grädde
vaniljglass till servering

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi. Innehåller mjölk, gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Gör så här

Tips

Passar till: vaniljglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Banangott!
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad banana split
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gino med vaniljglass
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad banan med passionsfrukt, kokos och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banana split shake
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Langos med stekt banan och glass
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga