Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kolakaka med frukt och choklad

En riktig hit på kalas eller till fikat får du av detta recept på kolakaka med frukt och choklad. Smält samman smör och sirap och ha sedan i torkad frukt som mango, papaya, russin, aprikos, äpplen, päron och blanda i choklad. Låt svalna och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär den torkade frukten i mindre bitar. Hacka chokladen, grovhacka kexen och nötterna. Blanda allt detta. Fodra en liten långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och sirapen i en rejäl kastrull. Låt det hela koka kraftigt i 3 minuter under omrörning.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner alla ingredienser; chokladen sist så den inte smälter så mycket av värmen.
  4. Häll upp alltsammans i formen och platta till kakan. Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt i minst 2 timmar eller över natten. Skär kakan i bitar.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 300 g blandad torkad frukt t ex mango, papaya, russin, aprikoser, äpplen, päron
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 200 g digestivekex
  • 125 g blandade nötter t ex mandel, hassel- och valnöt
  • 175 g smör gärna osaltat
  • 6 msk ljus sirap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?