Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Jordnötsfudge

Kola, choklad och nötter i en perfekt kombination av salt och sött, mjukt och sprött. Chokladfudge är ett måste till jul, men är lika gott året runt. Den här varianten är lätt att lyckas med och smälter i munnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm (för 35 st).
  2. Blanda socker, grädde, mjölk, sirap och smör i en kastrull och låt koka upp. Koka på medelvärme tills temperaturen är ca 120°C. Rör bara om någon gång. Bryt chokladen i bitar. Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills smeten svalnat något och har blivit tjock.
  3. Häll upp smeten i formen. Strö över nötterna. Låt stelna i kylskåp. Skär i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 35 st
  • 3 dl strösocker
  • 2 1/2 dl syrad grädde (30%)
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 dl hackade salta jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 428 kJ / 103 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer