Apelsinfudge

57
7
Apelsinfudge

Fudge är ett klassiskt julgodis som ska vara så söt att det nästan ilar i tänderna. Här får fudgen smak av apelsin i form av en smaksatt choklad. Håll koll på smetens temperatur, när den har uppnått rätt antal grader är det dags att hälla ut den och sedan skära i bitar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Apelsinfudge

Ingredienser

ca 30 bitar
3 dl
vispgrädde
3 dl
strösocker
1 dl
ljus sirap
50 g
smör
100 g
hackad mjölkchoklad med apelsinsmak

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, matfett och choklad.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Maja-stina

12/23/2017

Tog drygt en timma. Mycket god

Sofia

12/16/2017

Fungerar utmärkt med andra smaker på chokladen. Vi har provat flera stycken och mintcrisp är en favorit!

Katarina

11/19/2017

Hållbarheten på dessa är det 1 eller 2 veckor ? :) gott

Redaktionen ICAse

11/20/2017

Hej Katarina! De håller längre än så, om de förvaras i kylskåp. En månad i alla fall! Så du kan njuta av dem länge. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 493 KJ / 118 kCal
Fett 7 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept