Kolabrownie med salta kringlor

Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Kolabrownie med salta kringlor

Brownie de luxe! Först ett bottenlager av smul på salta pinnar, sedan den ljuvligaste brownien och ovanpå det ett täcke seg kolasmet. Garnera kolabrownien med salta kringlor, sätt på kaffet och bjud in till fikafest!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Kolabrownie med salta kringlor

Ingredienser

ca 40 portioner
125 g salta pinnar (eller kringlor)
75 g smält smör
2 tsk strösocker

Brownie

400 g mörk choklad (70%)
175 g smör
5 ägg
4 1/2 dl brun farin
1 krm vaniljpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)

Kolatäcke

50 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl ljus sirap
2 tsk flingsalt

Till garnering

salta kringlor

Gör så här

00:06:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Verkligen inte gott med smaken av salta pinnar och 70% choklad var för mörkt för att falla många i smaken. Bort med pinnarna och kör 40% choklad. Står heller inte i receptet att flingsaltet ska på i efterhand så jag råkade hälla det i kolan… blir inte samma effekt.

    Sara

  • Första försöket så blev det lite sisådär med smul-botten. Andra gången så körde jag de salta pinnarna med sockret i mixern för sig och när det var fina smulor så tillsatte jag smöret och körde allt lite till tills det blev en jämn massa. Det funkade jättebra och det blev en riktigt smaskig och lyxig brownie, som dock är väldigt mäktig.

    Susanne

  • Hej Karin! Att byta ut vetemjöl mot ett glutenfritt mjöl är inget vi provbakat med, men prova gärna att byta ut mot glutenfri mjölmix, mandelmjöl eller rismjöl. Kom även ihåg att välja glutenfria salta pinnar/bretzels eller byt ut till glutenfria digestive. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Finns det alternativ för oss som inte tål gluten? I tidningen trodde jag dom menade att man kunde se på hemsidan vad man kan byta ut vetemjölet mot. För det kan man oftast inte bara byta ut hur som helst mot vad som helst.

    Karin

  • Bra recept men jag tyckte det var svårt att få pinnarna och smöret till en smulig massa. Annars en supergod kaka �

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi910 KJ / 217 kCal
Fett12 g
Salt0.6 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Fågelbon av salta pinnar och choklad
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kanelbullebrownies
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julgranar i marsipan
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snögubbar
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbräcksrenar
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Banansmoothie på havredryck
    Betyg 3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad