Brownie de luxe! Först ett bottenlager av smul på salta pinnar, sedan den ljuvligaste brownien och ovanpå det ett täcke seg kolasmet. Garnera kolabrownien med salta kringlor, sätt på kaffet och bjud in till fikafest!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2016
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Sara
2021-11-28Verkligen inte gott med smaken av salta pinnar och 70% choklad var för mörkt för att falla många i smaken. Bort med pinnarna och kör 40% choklad. Står heller inte i receptet att flingsaltet ska på i efterhand så jag råkade hälla det i kolan… blir inte samma effekt.
Susanne
2017-02-10Första försöket så blev det lite sisådär med smul-botten. Andra gången så körde jag de salta pinnarna med sockret i mixern för sig och när det var fina smulor så tillsatte jag smöret och körde allt lite till tills det blev en jämn massa. Det funkade jättebra och det blev en riktigt smaskig och lyxig brownie, som dock är väldigt mäktig.
Redaktionen
2017-01-09Hej Karin! Att byta ut vetemjöl mot ett glutenfritt mjöl är inget vi provbakat med, men prova gärna att byta ut mot glutenfri mjölmix, mandelmjöl eller rismjöl. Kom även ihåg att välja glutenfria salta pinnar/bretzels eller byt ut till glutenfria digestive. Lycka till! Hälsningar Michelle