Kolabrownie med salta kringlor

47
4
Kolabrownie med salta kringlor

Brownie de luxe! Först ett bottenlager av smul på salta pinnar, sedan den ljuvligaste brownien och ovanpå det ett täcke seg kolasmet. Garnera kolabrownien med salta kringlor, sätt på kaffet och bjud in till fikafest!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Kolabrownie med salta kringlor

Ingredienser

ca 40
125 g
salta pinnar (eller kringlor)
75 g
smält smör
2 tsk
strösocker

Brownie

400 g
mörk choklad (70%)
175 g
smör
5
ägg
4 1/2 dl
brun farin
1 krm
vaniljpulver
1 tsk
salt
1 1/2 dl
vetemjöl (90 g)

Kolatäcke

50 g
smör
1 1/2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vispgrädde
3/4 dl
ljus sirap
2 tsk
flingsalt

Till garnering

salta kringlor

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Susanne

2017-02-10

Första försöket så blev det lite sisådär med smul-botten. Andra gången så körde jag de salta pinnarna med sockret i mixern för sig och när det var fina smulor så tillsatte jag smöret och körde allt lite till tills det blev en jämn massa. Det funkade jättebra och det blev en riktigt smaskig och lyxig brownie, som dock är väldigt mäktig.

Redaktionen

2017-01-09

Hej Karin! Att byta ut vetemjöl mot ett glutenfritt mjöl är inget vi provbakat med, men prova gärna att byta ut mot glutenfri mjölmix, mandelmjöl eller rismjöl. Kom även ihåg att välja glutenfria salta pinnar/bretzels eller byt ut till glutenfria digestive. Lycka till! Hälsningar Michelle

Karin

2016-12-18

Finns det alternativ för oss som inte tål gluten? I tidningen trodde jag dom menade att man kunde se på hemsidan vad man kan byta ut vetemjölet mot. För det kan man oftast inte bara byta ut hur som helst mot vad som helst.

Näringsvärde per portion

Energi 910 KJ / 217 kCal
Fett 12 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 25 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept