UNDER 30 MIN | Enkel

Julgranar i marsipan

Julens sötaste granar gör du av marsipan som du färgar i olika nyanser av grönt. För att få till känslan av stam använder du salta pinnar och grenarna fixar du enkelt med hjälp av en sax. Ge bort som present i en cellofanpåse eller garnera tårtan med en skog av granar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela upp marsipanen i 3 delar. Lägg en del i en plastpåse tillsammans med några droppar grön hushållsfärg och massera till en jämn grön marsipan.
  2. Gör likadant med de två resterande marsipanbitarna. Använd olika mycket grön hushållsfärg för att få olika gröna nyanser.  
  3. Forma en bit marsipan till en kon. Trä försiktigt upp marsipankonen på en salt pinne. 
  4. Vinkla saxen uppåt och klipp snitt över hela konen. Börja uppifrån och arbeta nedåt. Gör likadant med resten av marsipanen.
  5. Pensla ev varje gran med lite vatten och strössla med strössel i olika färger och former. Pudra ev med florsocker.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria salta pinnar.

Ingredienser

Portioner: 10-15 st
  • 400 g ofärgad marsipan
  • grön hushållsfärg
  • salta pinnar
  • strössel (i olika färger)
  • ev florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 547 kJ / 131 kCal