Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
4.8Världens godaste
Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Låt parmesan- och timjansmör smälta över de lätt kokta primörerna. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med krasse, sockerärter och rädisor. Ett måste till sommarbuffén eller midsommarbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Ingredienser

8-10 bufféportioner

Parmesan- och timjansmör

100 g rumsvarmt smör
1/2 dl finhackad timjan
1 dl riven parmesan
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Primörer

500 g färskpotatis
1 knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
1 knippe lök (1 knippe motsvarar 300 g)
1 knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
150 g sockerärtor
flingsalt
smörgåskrasse

Gör så här

00:10:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Om man vill göra om detta receptet till vanliga portioner. Alltså inte servera på buffébord utan bara till lite grillat kött. Till hur många räcker då detta receptet? Mvh Eva

    Eva

    Hej Eva! Jag skulle säga att det är lagom till 6 personer om du serverar med en sallad, kött och sås. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi857 KJ / 204 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Ägg- och räksmör
    Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vispat smör med vitlök och örter
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade isterband med potatissallad
    Betyg 2.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad