Kålrotsgryta med bratwurst | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kålrotsgryta med bratwurst

Kålrotsgryta med bratwurst är en härligt matig gryta som är en hel måltid. Den innehåller kålrot, tomatpuré, lök, vitlök, curry, paprikapulver, kajennpeppar, köttbuljong, gröna ärtor och persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatpuré, curry, paprikapulver, salt, kajennpeppar och buljongen. Låt koka upp.
  2. Skala och skär kålrötterna i tärningar, ca 2x2 cm. Lägg dem i traktörpannan och låt koka under lock ca 15 min.
  3. Skär bratwursten i mindre bitar. Lägg dem och ärterna i traktörpannan och koka ytterligare 10 min. Smaka av och strö över persiljan. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 kålrötter (2 kålrötter motsvarar ca 1 kg)
  • 4 bratwurstar
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan