Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp är en liten rätt med mycket smak och ett härligt krisp! Sparrisen tillsammans med det ostiga smöret är perfekt som en förrätt eller som en del av en buffé!

Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Ingredienser

4 portioner
12 vita sparrisar
saften av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 l vatten
2 tsk kapris
1 dl finriven parmesan
100 g rumsvarmt smör
svartpeppar
2 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
65 g mâchesallad

Gör så här

00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott men det blev för mycket smör.

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett31 g
Salt1.2 g
Kolhydrater12 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Sparrissallad med rödlök och citron
    Betyg 3.2 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sommarsparris med tryffelsmör
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparris med misosmör
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza bianco med sparris
    Betyg 4.1 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad