Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

En älskad husmansrätt! Koka rimmat fläsklägg utan ben med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
4 portioner
Fläsklägg
1 gul lök
1/2 morot
ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Rotmos
350 g morötter
150 g kålrot
250 g potatis
3 dl buljong från fläskläggen
salt
Buljong till servering
3 dl buljong från fläskläggen
2 msk grov skånsk senap
40 g smör
1 dl hackad kruspersilja
Till servering
grovkornig senap
Gör så här
02:00:00
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett26 g
Salt5.27 g
Kolhydrater23 g
Protein64 g
Kommentarer
Det här måste vara ett recept för dom som inte gillar rotmos. "350 g morötter, 150 g kålrot" = morotsmos. Är det skrivfel? Jag gör rotmos utan morötter, utan potatis. Lite morotssmak får jag från morötter som kokar med fläsklägget.
Lars erik
2025-05-15Mycket bra recept passade oss i smak ock konsistens 👍🏻🍽
Pia
2024-09-29Bästa recept, jag tillagade det och mycket mycket gott var det, tyckte vi 2 🥰👍🌹
Britt-marie
2024-09-19