Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kokt gösfilé med gurkstrimlor i mikrougn

Kokt gösfilé med gurkstrimlor i mikrougn tillagas som namnet antyder i mikrovågsugn. Placera gösfilé med schalottenlök, gurka och vitt vin i en form och kör i mikron. Häll av vinet och vispa samman med smör till en sås. Servera med potatis. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj gösfiléerna och låt dem rinna av väl. Lägg dem med den tjockaste delen utåt i en form. Dela eventuellt filéerna och vik ihop stjärtbiten så att den blir jämntjock med den främre biten.
  2. Skala och hacka löken. Skala gurkan, men lämna några strimlor grönt kvar som ger färg. Skär gurkan i fina strimlor.
  3. Strö löken runt fisken och gurkstrimlorna ovanpå. Häll i vinet. Täck formen.
  4. Tillaga fisken på full effekt 6-8 min. Häll av vinet i en skål. Täck fisken och låt den stå för värmeutjämning.
  5. Vispa ner smöret i vinet i små klickar. Koka upp såsen på full effekt 1-2 min. Smaksätt eventuellt med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  6. Servera med kokt potatis eller spritsade potatismostoppar som gratineras i vanlig ugn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gösfilé (eller annan fiskfile)
  • 1 1/2 schalottenlökar
  • 1/2 gurka (färsk)
  • 25 g smör
  • vitt vin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer