Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gös med vitlöksfjäll och sötsur gurksallad

Denna vackra och smakrika gös med tunna vitlöksfjäll tillagar du i ugn medan du gör en fräsch sallad. Din gurksallad görs av vinäger, saftiga gurkstavar och gräddfil som du serverar direkt ihop med syrlig lime, potatissallad och den mumsiga fisken.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär gösfilèerna i portionsbitar. Skala och skär lövtunna skivor av vitlök och lägg dem omlott på fiskbitarna. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
  3. Ugnsstek i 10-15 minuter eller tills fisken är genomstekt. Gör i ordning salladen strax före servering.
  4. Rör samman gräddfil, vinäger och socker. Skär gurkan i stavar och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.  Servera gösen med gurksalladen, lime och en potatissallad.

För alla

Gös med vitlöksfjäll och sötsur gurksallad är fri från gluten och ägg men mjölkprotein ingår i gurksalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gösfilé eller annan vit, fast fisk
  • ca 8 stora vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Gurksallad
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 1 gurka
  • salt och peppar
  • lime
Lägg till i inköpslistan