Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokt fisk med avokado, citron och sardeller

Himmelska kokta lax- och hällefiléer med en sallad av krämig avokado, salta sardellfiléer och syrlig citronjuice. Servera med frasiga baguetter för en oförglömlig måltid. Avokadosalladen passar även till mozzarellaost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Kyl, skala och klyfta.
  2. Skär lax- och hällefilén i 4 lika delar vardera (för 4 port). Lägg fiskbitarna i sjudande lättsaltat vatten. Sätt på lock, ta av från värmen och låt stå 3-4 minuter.
  3. Skala, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Blanda avokado, sardellfiléer, vitlök, citronjuice och olivolja. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner bladspenaten.
  4. Lägg fiskbitarna på tallrikar. Lägg på äggklyftor och skeda på avokadosalladen. Toppa med klippt vattenkrasse.
  5. Servera med frasiga baguetter. Avrunda gärna med färsk ananas. Den fräscha avokadosalladen är också ett ypperligt tillbehör till mozzarellaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 250 g laxfilé
  • 250 g hällefilé
  • 2 1/2 avokador
  • 1 ask avhällda sardellfiléer (à 45 g)
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 msk citronjuice
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kruka vattenkrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2521 kJ / 603 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden