Kokt blomkål med het paprikasås
![Kokt blomkål med het paprikasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13902/cf_259/kokt_blomkal_med_het_paprikasas.jpg)
Blomkål kokas tills den blir mjuk och sveps sedan in i en het paprikasås med chilifrukt, vitlök och majonnäs. Idealiskt tillbehör till fisken och kokt potatis.
![Kokt blomkål med het paprikasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13902/cf_259/kokt_blomkal_med_het_paprikasas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
1 liten röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
1/2 burk grillad paprika
2 msk lättmajonnäs
2 tsk pressad citronjuice
salt
svartpeppar
Gör så här
I näringsberäkningen ingår panerad stekt torsk, kokt potatis och en banan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2219 KJ / 529 kCal
Fett0 g
Kommentarer