Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokt blomkål med het paprikasås

Blomkål kokas tills den blir mjuk och sveps sedan in i en het paprikasås med chilifrukt, vitlök och majonnäs. Idealiskt tillbehör till fisken och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt blomkålen i buketter och låt koka mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Kärna ur och grovhacka chilifrukten. Mixa chilifrukt, vitlök och paprika i matberedaren till en puré.
  3. Blanda purén med majonnäsen och citronjuicen. Salta och peppra. Servera med stekt fisk och kokt potatis. Avrunda gärna måltiden med en frukt.

I näringsberäkningen ingår panerad stekt torsk, kokt potatis och en banan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1/2 burk grillad paprika
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2219 kJ / 529 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden