Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Avokadokräm

En strålande avokadokräm med fyllig smak från lättmajonnäs, crème fraiche, kajennpeppar och syrlig citronjuice. Idealisk att servera till fisk och en bulgursallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela avokadorna på mitten och ta ut kärnorna. Gröp ut köttet och mosa det i en skål tillsammans med citronjuicen, som hindrar avokadon att mörkna. Börja med 2 msk citronjuice (för 6 port) och smaka av.
  2. Blanda ner majonnäs och crème fraiche och blanda väl (blir slätast med mixerstav).
  3. Smaka av med kryddorna och ev lite mer citronjuice. Hacka några myntablad mycket fint och blanda försiktigt ner i krämen. Servera genast som tillbehör till bulgursalladen (eller förvara i kylskåp fram till servering).

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 mogna avokador
  • 3 msk pressad citronjuice
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • salt och peppar
  • en gnutta kajennpeppar
  • några myntablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?