Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kokospanerad skinkschnitzel med mangosås

Exotisk skinkschnitzel med smak av kokos och mango. Du panerar köttet i kokos och gör en mangosås till schnitzeln. Till mangosåsen använder du bland annat lök, vitlök, mango och crème fraiche. Servera schnitzeln med såsen, ris och en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda skinka eller bogfläsk med salt, vitpeppar och mald ingefära. Vänd köttet i uppvispat ägg och sedan i riven kokos.
  2. Stek schnitzlarna i olja i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.
  3. Mangosås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär mango i små tärningar. Fräs lök och mango i olja i en kastrull.
  4. Tillsätt vatten, grönsaksfond och crème fraiche. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  5. Servera schnitzlarna nystekta med såsen, kokt ris och en sallad gjord på isbergssallad, stjälkselleri och tomater.

Tips

För tjockare sås reds den av med arrowrot eller maizenaredning för ljusa såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinka eller bogfläsk i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 ägg
  • 2 dl kokos
  • 2 msk olja
Mangosås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 mango
  • 1 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer