ÖVER 60 MIN | Medel

Kokosglass på pinne

Världens godaste och krämigaste glass! Görs på kokosgrädde och sötad, kondenserad mjölk. Kokosglassen doppas i smält mörk choklad och garneras med rostad kokos. Imponerar på den mest kräsne!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop kokosgrädde och kondenserad mjölk.
  2. Fyll i glassformar á ca 1 dl. Stick in pinnar. Ställ in i frysen minst 6 timmar. 
  3. Häll upp chokladen i något högt och smalt, exempelvis ett glas. Doppa glassarna. Strö över rostad kokos.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 200 g smält mörk choklad
  • 2 dl rostad kokos

Näringsvärde
Per portion

Energi 2084 kJ / 501 kCal