Lime-rabarber med kokosgrädde | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Lime-rabarber med kokosgrädde

Trött på rabarberpaj? Testa ett recept som ger rabarberna ny smak i sommar! Koka rabarber lätt i en söt lag av kokos, lime och citrongräs. Servera med vispad kokosgrädde och rostade kokoschips. Jättegott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ in kokosgrädden i kylskåp över natten.
  2. Skär rabarbern i stavar. Banka lätt på citrongräset. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften.
  3. Öppna kokosgrädden och lyft ur den del som är fast med en sked och lägg i en bunke. Vispa slätt och fluffigt med limeskalet.
  4. Sila ner det flytande kokosvattnet i en kastrull. Tillsätt citrongräs, limesaft och socker och låt koka upp. 
  5. Lägg ner rabarbern i den kokande lagen och sjud i någon minut. Dra av från värmen och låt svalna.
  6. Rosta kokoschipsen i en torr stekpanna.
  7. Servera rabarbern med den vispade koksosgrädden och toppa med kokoschips.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 ml kokosgrädde
  • ca 800 g rabarber
  • 2 citrongräs
  • 1 lime
  • 2 1/2 dl rårörsocker
  • 1 dl kokoschips
Lägg till i inköpslistan