Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokos- och löksoppa

En underbar och mustig soppa gjord på förträffliga ingredienser som lök, kokosmjölk och syrlig limejuice. Pricken över i är de färska räkorna och citronmelissen som du placerar på toppen av soppan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skiva lökarna. Skala och hacka vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök i olja så att den blir glansig, ca 10 minuter.
  2. Häll över kokosmjölk och hönsbuljongtärning. Koka upp och låt koka 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med svartpeppar och färskpressad limejuice.
  4. Toppa med skalade räkor och gärna några strimlade blad citronmeliss.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • räkor
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?