Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Knaprigt griljeringssmul

Griljeringen är det som sätter sista piffen på julskinkan, men den behåller sällan den där härligt krispiga konsistensen. Satsa därför på att göra extra griljering som knaprigt smul. Griljeringssmulet med söt och stark senap passar även finfint till korv med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär smöret i bitar.
  3. Blanda alla ingredienser till ett smul. Strö ut på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter.
  5. Servera griljeringssmulet till julskinka eller till korv med bröd.

Näringsberäkningen är på hela satsten griljeringssmul.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 50 g kylskåpskallt smör
  • 3 dl ströbröd
  • 2 msk skånsk söt senap
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4621 kJ / 1105 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer