Skaldjur med två dipsåser

4
2
Skaldjur med två dipsåser

Förgyll din skaldjursfrossa med två spännande och aromatiska dipsåser; asiatisk ingefärsdip och dill- och honungsdip. Båda dipperna är smakrika, krämiga och gör sig exemplariskt till skaldjuren. Måste testas!

Skaldjur med två dipsåser

Ingredienser

8 portioner
skaldjur (efter tycke och smak. t ex kräftor, räkor, hummer eller krabba. Beräkna 300-500 g skaldjur/pers)

Asiatisk ingefärsdip

4 dl matlagningsyoghurt
3 msk riven ingefära
rivet skal av 1 lime
2 msk råsocker
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar

Dill- och honungsdipp

1 knippe dill
2 msk honung
2 msk senap
1 msk fransk senap
4 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och matyoghurt mot imat fraiche (innehåller havre) och Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Synnöve

2007-11-01

Båda dipperna blev grymt uppskattade när vi bjöd på skaldjursfrossa. Den asiatiska har vi gjort flera gånger till allt möjligt.

Magnus

2005-08-29

Den asiatiska ingefärsdippen är sagolik. Dill- och honungsdipen tycker jag blir lite för lös