Skaldjur med två dipsåser

Förgyll din skaldjursfrossa med två spännande och aromatiska dipsåser; asiatisk ingefärsdip och dill- och honungsdip. Båda dipperna är smakrika, krämiga och gör sig exemplariskt till skaldjuren. Måste testas!

Ingredienser
8 portioner
skaldjur (efter tycke och smak. t ex kräftor, räkor, hummer eller krabba. Beräkna 300-500 g skaldjur/pers)
Asiatisk ingefärsdip
4 dl matlagningsyoghurt
3 msk riven ingefära
rivet skal av 1 lime
2 msk råsocker
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
Dill- och honungsdipp
1 knippe dill
2 msk honung
2 msk senap
1 msk fransk senap
4 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och matyoghurt mot imat fraiche (innehåller havre) och Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Båda dipperna blev grymt uppskattade när vi bjöd på skaldjursfrossa. Den asiatiska har vi gjort flera gånger till allt möjligt.
Synnöve
2007-11-01Den asiatiska ingefärsdippen är sagolik. Dill- och honungsdipen tycker jag blir lite för lös
Magnus
2005-08-29