Skaldjur med två dipsåser

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Skaldjur med två dipsåser

Förgyll din skaldjursfrossa med två spännande och aromatiska dipsåser; asiatisk ingefärsdip och dill- och honungsdip. Båda dipperna är smakrika, krämiga och gör sig exemplariskt till skaldjuren. Måste testas!

Skaldjur med två dipsåser

Ingredienser

8 portioner
skaldjur (efter tycke och smak. t ex kräftor, räkor, hummer eller krabba. Beräkna 300-500 g skaldjur/pers)

Asiatisk ingefärsdip

4 dl matlagningsyoghurt
3 msk riven ingefära
rivet skal av 1 lime
2 msk råsocker
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar

Dill- och honungsdipp

1 knippe dill
2 msk honung
2 msk senap
1 msk fransk senap
4 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Båda dipperna blev grymt uppskattade när vi bjöd på skaldjursfrossa. Den asiatiska har vi gjort flera gånger till allt möjligt.

Synnöve

2007-11-01

Den asiatiska ingefärsdippen är sagolik. Dill- och honungsdipen tycker jag blir lite för lös

Magnus

2005-08-29

Testa liknande recept

Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk med kall räk- och romsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad böckling med senapsdressing
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkor i kräftlag
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Currysill med dill
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga