Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Skaldjur med två dipsåser

Förgyll din skaldjursfrossa med två spännande och aromatiska dipsåser; asiatisk ingefärsdip och dill- och honungsdip. Båda dipperna är smakrika, krämiga och gör sig exemplariskt till skaldjuren. Måste testas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Asiatisk ingefärsdip: Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 2 tim innan servering.
  2. Dill- och honungsdip: Mixa dillen i en matberedare. Tillsätt honung, senap, lätt crème fraiche, salt och peppar. Mixa till en grön sås. Låt stå kallt 2 tim innan servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och matyoghurt mot imat fraiche (innehåller havre) och Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • skaldjur (efter tycke och smak. t ex kräftor, räkor, hummer eller krabba. Beräkna 300-500 g skaldjur/pers)
Asiatisk ingefärsdip
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk riven ingefära
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Dill- och honungsdipp
  • 1 knippe dill
  • 2 msk honung
  • 2 msk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer