Knaprig müsli med mandel och russin

Müsli blir betydligt nyttigare och godare om du gör den själv. Efter att ha testat den här enkla, knapriga müslin med mandel och russin kommer du inte vilja använda något annat. Ett måste på frukostbordet!

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi11351 KJ / 2710 kCal
Fett121 g
Salt0.12 g
Kolhydrater304 g
Protein72 g
Kommentarer
13 stJag brukar ha i kokosbollssmet i! Jättegott!
Jesper
Jag tycker att müsli bränns lätt om man kör på 225 grader. Jag rostar den på 150 grader lite längre.
Gunilla
Glömde: har även i mandel och hasselnötter
Sara
Jag fyller på med solroskärnor, pumpafrön och kokos. Supergott!
Sara
Toppengod och Bra bas müsli , jag bytte ut vetegroddarna mot solroskärnor- pumpakärnor och krossade linfrön1dl av varje.
Agneta
Jag tar mörkt muscovadosocker istället för sirap. Det smakar mer och godare och det behövs inte så mycket för att ge smak. Mindre olja och mer vatten går alldeles utmärkt, och tillsätt gärna pumpakärnor och solrosfrön.
Camilla
Det här är verkligen ett jättebra frukostalternativ. Mycket godare än vanlig müsli och mycket nyttigare än t ex "Start!". Jag tar bara en dl vetegroddar, annars kan den bli lite väl "småsmulig". Så brukar jag istället öka lite på mandel och lägga till aprikoser. När jag tagit ut den ur ugnen så strör jag också över rikligt med kanel. OBS! Jag har den bara i ugnen i ca 12 minuter, på 15 minuter blev den bränd!
Elisabet
Jättegod, lägger till 1 dl cocosflingor, nötter o valnötter, ja ta vad du har och tål, istället för honung tar jag råsocker. Jag rostar den också i 30 min.
Birgitta
Jättegod och inte så söt som den musli man köper.Bytte ut vetegroddarna mot solrosfrön vilket var mycket gott.
Karin
Numera ett MÅSTE att alltid ha tillgängligt, annars blir det "bannor". ALLA ÄLSKAR DEN!!
Marianne