Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Knaprig fläskstek

(16)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna knapriga fläskstek tillagar du i ugnen tillsammans med rotfrukter och lök. Den ljuvliga skyn som bildas smakar underbart till fläsksteken vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 750 g färskt sidfläsk i bit med svålen kvar
  • 2 dl vatten
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten morot
  • 150 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk peppar
  • 2 tsk salt
  • salt och peppar till att smaka av skyn
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Lägg köttet med svålen ner i en ugnssäker form. Häll på vatten. Ställ in i ugnen 30 minuter.
  3. Skala och grovhacka grönsakerna. Bryn dem på hög värme i en stekpanna i olja ca 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ytterligare ett par minuter.
  4. Ta ut sidfläsket och låt svalna något. Lyft upp köttet ur formen, men låt vattnet vara kvar. Torka av köttet med hushållspapper.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Skär ränder i svålen med 1/2–1 cm mellanrum. Skär inte djupare än att kniven går igenom svålen. Krydda köttet runtom med peppar. Gnid in svålsidan med salt.
  7. Lägg köttet med svålsidan upp i formen. Lägg grönsakerna runt om. Ställ in i övre delen av ugnen ca 45 minuter. Svålen ska vara riktigt knaprig när den är klar. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet så att svålen inte bränns.
  8. Lyft upp köttet ur formen när det är färdigt. Sila av grönsakerna och smaka av skyn med salt och peppar. Skär upp fläsksteken i tunna skivor och servera med skyn samt Rödkål med balsamvinäger, chili och kanel och Vinkokta kryddäpplen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.