Knaprig fläskstek

35
1
Knaprig fläskstek

Denna knapriga fläskstek tillagar du i ugnen tillsammans med rotfrukter och lök. Den ljuvliga skyn som bildas smakar underbart till fläsksteken vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Knaprig fläskstek

Ingredienser

4 portioner
ca 750 g färskt sidfläsk i bit med svålen kvar
2 dl vatten
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
150 g rotselleri
2 msk olja
1 msk tomatpuré
1 1/2 tsk peppar
2 tsk salt
salt och peppar till att smaka av skyn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentar

Niklas

2021-07-23

Jag har aldrig sett en fläskstek med svålen kvar i någon av ICA butikerna i Stockholm. Och jag har letat…