Knaprig fläskstek
Denna knapriga fläskstek tillagar du i ugnen tillsammans med rotfrukter och lök. Den ljuvliga skyn som bildas smakar underbart till fläsksteken vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
4 portioner
ca 750 g färskt sidfläsk i bit med svålen kvar
2 dl vatten
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
150 g rotselleri
2 msk olja
1 msk tomatpuré
1 1/2 tsk peppar
2 tsk salt
salt och peppar till att smaka av skyn
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Värdelöst recept. Den danska sidan av min släkt talar nästan inte mig längre. Så korkat att jag gick på det när ICAs styckmästare övertalade mig att använda sidfläsk i st f skinkstek. Det vi blev bara fett och svål och nästan inget kött. Jag har ätit den här rätten i drygt femtio år och aldrig varit med om nåt så uselt.
Jan
2024-01-01Vilken besvikelse.. svålen blev inte alls knaprig
Sandra
2023-11-27Inte blev det krispig efter en timme. Satte jag det på grill. Tills hela skålen fick färg. Ca tio minuter
Johan
2023-05-04