Mustig porterstek à la Levén
Mustig porterstek à la Levén är en fantastisk och förstklassig porterstek med fylliga och överraskande goda smaker. Servera med pressad potatis, brysselkål, morötter och svartvinbärsgelé så har du en fulländad, lyxig och otroligt god festmåltid.
Ingredienser
4 portioner
1 kg benfri nötstek
smör
olja
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
5 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
2 msk torkad smulad svamp
1 rejäl kvist persilja
3 dl porter (mörkt öl)
1 dl portvin
1 1/2 dl flytande kalvfond
vatten
salt och peppar
majsstärkelse
Till servering
pressad potatis
brysselkål
små morötter
svartvinbärsgelé
För alla
Läs ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten äggfri. Glutenfri: använd ett mörkt glutenfritt öl. Laktosfri: använd endast olja eller använd laktosfritt matfett. Mjölkproteinfri: använd endast olja eller använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Smulad svamp skänker mustighet i grytor!
Har du lagat receptet?
Kommentarer