Mustig porterstek à la Levén

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Mustig porterstek à la Levén

Mustig porterstek à la Levén är en fantastisk och förstklassig porterstek med fylliga och överraskande goda smaker. Servera med pressad potatis, brysselkål, morötter och svartvinbärsgelé så har du en fulländad, lyxig och otroligt god festmåltid.

Mustig porterstek à la Levén

Ingredienser

4 portioner
1 kg benfri nötstek
smör
olja
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
5 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
2 msk torkad smulad svamp
1 rejäl kvist persilja
3 dl porter (mörkt öl)
1 dl portvin
1 1/2 dl flytande kalvfond
vatten
salt
peppar
majsstärkelse

Till servering

pressad potatis
brysselkål
små morötter
svartvinbärsgelé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jämtländsk "vilt"-gryta
Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dansk fläskstek
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stormaktslåda
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga