Mustig porterstek à la Levén

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Mustig porterstek à la Levén

Mustig porterstek à la Levén är en fantastisk och förstklassig porterstek med fylliga och överraskande goda smaker. Servera med pressad potatis, brysselkål, morötter och svartvinbärsgelé så har du en fulländad, lyxig och otroligt god festmåltid.

Mustig porterstek à la Levén

Ingredienser

4 portioner
1 kg  benfri nötstek
smör
olja
2   gula lökar
2   klyftor vitlök
5   kryddpepparkorn
10   vitpepparkorn
2 tsk  torkad timjan
2 msk  torkad smulad svamp
1   rejäl kvist persilja
3 dl  porter (mörkt öl)
1 dl  portvin
1 1/2 dl  flytande kalvfond
vatten
salt och peppar
majsstärkelse

Till servering

pressad potatis
brysselkål
små morötter
svartvinbärsgelé

För alla

Läs ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten äggfri. Glutenfri: använd ett mörkt glutenfritt öl. Laktosfri: använd endast olja eller använd laktosfritt matfett. Mjölkproteinfri: använd endast olja eller använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smulad svamp skänker mustighet i grytor!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jämtländsk "vilt"-gryta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar med enbär och porter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tranbär och portvin i clementinhalvor
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga