Mustig porterstek à la Levén

10
0
Mustig porterstek à la Levén

Mustig porterstek à la Levén är en fantastisk och förstklassig porterstek med fylliga och överraskande goda smaker. Servera med pressad potatis, brysselkål, morötter och svartvinbärsgelé så har du en fulländad, lyxig och otroligt god festmåltid.

Mustig porterstek à la Levén

Ingredienser

4 portioner
1 kg benfri nötstek
smör
olja
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
5 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
2 msk torkad smulad svamp
1 rejäl kvist persilja
3 dl porter (mörkt öl)
1 dl portvin
1 1/2 dl flytande kalvfond
vatten
salt och peppar
majsstärkelse

Till servering

pressad potatis
brysselkål
små morötter
svartvinbärsgelé

För alla

Läs ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten äggfri. Glutenfri: använd ett mörkt glutenfritt öl. Laktosfri: använd endast olja eller använd laktosfritt matfett. Mjölkproteinfri: använd endast olja eller använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smulad svamp skänker mustighet i grytor!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer