Kalvfärslimpor och krämig rödkål med soja
Kalvfärslimpor och krämig rödkål med soja är en gudomligt välsmakande version av klassisk köttfärslimpa, där vi bytt ut nötfärs mot kalvfärs. Kalvfärslimpan reder sig självt i ugnen och då finns tid till att förbereda den fantastiska rödkålsslawen. Ett färggrant tillbehör som höjer rätten rejält.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Färslimpor
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk soja
ca 500 g kalvfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Rödkålsslaw
325 g rödkål
1 morot
1/2 citron
1 msk riven ingefära
2 dl crème fraiche
2 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 ask gräslök (à 20 g)
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Strimla rödkålen med hjälp av en osthyvel.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2466 KJ / 590 kCal
Fett26 g
Salt4.1 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g
Kommentarer
Gott!
Johan
2020-05-17Färs-limporna var goda men blandningen till rödkålen var inte så god.
Ann-charlotte
2015-09-07Moroten va helt torr och verkar ha legat länge,fick köpa en ny.Vart för salt med sojan så denna rätt va inte god.Torrt utan sås men fixade till en själv likaså till fläskkotletterna,barnen vill ha sås.
Susanne
2015-09-02