Kalvfärslimpor och krämig rödkål med soja

25
3
Kalvfärslimpor och krämig rödkål med soja

Kalvfärslimpor och krämig rödkål med soja är en gudomligt välsmakande version av klassisk köttfärslimpa, där vi bytt ut nötfärs mot kalvfärs. Kalvfärslimpan reder sig självt i ugnen och då finns tid till att förbereda den fantastiska rödkålsslawen. Ett färggrant tillbehör som höjer rätten rejält.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015

Kalvfärslimpor och krämig rödkål med soja

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Färslimpor

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk soja
ca 500 g kalvfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Rödkålsslaw

325 g rödkål
1 morot
1/2 citron
1 msk riven ingefära
2 dl crème fraiche
2 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 ask gräslök (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Strimla rödkålen med hjälp av en osthyvel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Johan

2020-05-17

Gott!

Ann-charlotte

2015-09-07

Färs-limporna var goda men blandningen till rödkålen var inte så god.

Susanne

2015-09-02

Moroten va helt torr och verkar ha legat länge,fick köpa en ny.Vart för salt med sojan så denna rätt va inte god.Torrt utan sås men fixade till en själv likaså till fläskkotletterna,barnen vill ha sås.

Näringsvärde per portion

Energi 2466 KJ / 590 kCal
Fett 26 g
Salt 41 g
Kolhydrater 51 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden