Grillad röding och knaprig sallad
Denna grillade röding med knaprig sallad är en smaskig fiskrätt med fin sälta. Stek grönsakerna till salladen medan rödingfiléerna grillas i ugnen. Servera med rostad mandel och getostkräm som du varierar hettan på med hjälp av tabasco.
Ingredienser
4 portioner
4 portionsfiléer av röding (à ca 200 g)
olivolja till pensling
havssalt
nymald peppar
2 citroner
1 dl flagad mandel
Getostkräm
100 g getost
1 dl crème fraiche
30 plockade färska dragonblad
salt
peppar
tabasco efter smak
Sallad
1 blomkålshuvud
10 späda morötter
10 gröna sparris
10 salladslök
2 msk smör eller olivolja till stekning
2 msk salt kapris
10 strån gräslök
1/2 dl olivolja
pressad citron efter smak
havssalt
nymald peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer