Knäckiga toscaäpplen
![Knäckiga toscaäpplen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_42708/cf_259/knackiga_toscaapplen.jpg)
Det här receptet på knäckiga toscaäpplen är en utsökt efterrätt med ugnsbakade äpplen och en härlig nötsmet som du serverar med kanelyoghurt. En utomordentligt god dessert som de flesta älskar!
![Knäckiga toscaäpplen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_42708/cf_259/knackiga_toscaapplen.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 äpplen
Nötsmet
50 g smält smör eller margarin
50 g hackade hasselnötter
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 msk vatten
Kanelyoghurt
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk honung
1/2 tsk malen kanel
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse (1 msk vetemjöl motsvarar 1 tsk majsstärkelse, Maizena).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserat yoghurtalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1433 KJ / 344 kCal
Fett22 g
Kolhydrater31.3 g
Protein3.4 g
Kommentarer