Knäckiga toscaäpplen

7
0
Knäckiga toscaäpplen

Det här receptet på knäckiga toscaäpplen är en utsökt efterrätt med ugnsbakade äpplen och en härlig nötsmet som du serverar med kanelyoghurt. En utomordentligt god dessert som de flesta älskar!

Knäckiga toscaäpplen

Ingredienser

4
4 äpplen

Nötsmet

50 g smält smör eller margarin
50 g hackade hasselnötter
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 msk vatten

Kanelyoghurt

1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk honung
1/2 tsk malen kanel

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse (1 msk vetemjöl motsvarar 1 tsk majsstärkelse, Maizena).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserat yoghurtalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1433 KJ / 344 kCal
Fett 220 g
Kolhydrater 313 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden