Knäckiga toscaäpplen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Knäckiga toscaäpplen

Det här receptet på knäckiga toscaäpplen är en utsökt efterrätt med ugnsbakade äpplen och en härlig nötsmet som du serverar med kanelyoghurt. En utomordentligt god dessert som de flesta älskar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Nötsmet: Koka upp smör eller margarin, hackade hasselnötter, strösocker, vetemjöl och vatten. Låt sjuda ca 3 minuter.
  3. Dela och kärna ur äpplena. Lägg med skalsidan ned i en smord, ugnssäker form. Bred på nötsmeten. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills äpplena är mjuka.
  4. Kanelyoghurt: Rör ihop matyoghurt, honung och malen kanel.
  5. Servera toscaäpplena med en klick kanelyoghurt.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse (1 msk vetemjöl motsvarar 1 tsk majsstärkelse, Maizena).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserat yoghurtalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen
Nötsmet
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
Kanelyoghurt
  • 1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk malen kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1433 kJ / 344 kCal