Knäckiga toscaäpplen

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Knäckiga toscaäpplen

Det här receptet på knäckiga toscaäpplen är en utsökt efterrätt med ugnsbakade äpplen och en härlig nötsmet som du serverar med kanelyoghurt. En utomordentligt god dessert som de flesta älskar!

Knäckiga toscaäpplen

Ingredienser

4 portioner
4   äpplen

Nötsmet

50 g  smält smör eller margarin
50 g  hackade hasselnötter
1/2 dl  strösocker
1 msk  vetemjöl
2 msk  vatten

Kanelyoghurt

1 1/2 dl  matyoghurt (10 %)
1 tsk  honung
1/2 tsk  malen kanel

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse (1 msk vetemjöl motsvarar 1 tsk majsstärkelse, Maizena).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserat yoghurtalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1433 KJ / 344 kCal
Fett22 g
Kolhydrater31.3 g
Protein3.4 g

Testa liknande recept

Knäckbräck i mikron
Betyg 2.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelkaka med hasselnötter
Betyg 3.5 av 5.
212 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nöt- och kokostoppar
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bircher-müsli med bär
Betyg 2.8 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Juldalgona
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Knaprig müsli
Betyg 4 av 5.
128 personer har röstat
Under 45 min att tillaga