Hasselnöts- och muscovadofudge
Härlig fudge på rostade hasselnötter och muscovadosocker! Tips: Lägg muscovadofudgen i små påsar, knyt ett snöre runt och ge bort som julklapp- kommer garanterat att uppskattas!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
45 st
150 g rostade hasselnötter
200 g smör
5 dl mörk muscovadosocker
5 dl socker
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
ca 1 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och yoghurt utan laktos.
Gör så här
Tips
Gör ett kulprov för att kontrollera om fudgen är färdig. Det gör du genom att droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är fudgen klar.
Hemligheten bakom en bra konsistens på fudge är det kalla vattenbadet på slutet och att röra smeten ordentligt med en träslev.
Hemligheten bakom en bra konsistens på fudge är det kalla vattenbadet på slutet och att röra smeten ordentligt med en träslev.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde enligt receptet förra julen och blev väldigt besviken. Fudgen fastnade ordentligt trots att formen var noga smord. Dessutom blev den väldigt smulig och hade inte alls den konsistens som köpt fudge har. Åt några själv men ville inte bjuda på dem, slängde nästan allt.
Mirja
2012-12-18Det var delade meningar om denna fudge när jag gjorde den hemma. Personligen trodde jag faktiskt att den skulle bli godare. Konstig eftersmak.
Jessica
2012-01-16Urk! Muscavadosockret och yougurten gav den en väldigt konstig och sur eftersmak. Vilken besvikelse!
Karin
2012-01-01