Hasselnöts- och muscovadofudge

40
7
Hasselnöts- och muscovadofudge

Härlig fudge på rostade hasselnötter och muscovadosocker! Tips: Lägg muscovadofudgen i små påsar, knyt ett snöre runt och ge bort som julklapp- kommer garanterat att uppskattas!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Hasselnöts- och muscovadofudge

Ingredienser

45 st
150 g rostade hasselnötter
200 g smör
5 dl mörk muscovadosocker
5 dl socker
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
ca 1 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och yoghurt utan laktos.

Gör så här

Tips

Gör ett kulprov för att kontrollera om fudgen är färdig. Det gör du genom att droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är fudgen klar.

Hemligheten bakom en bra konsistens på fudge är det kalla vattenbadet på slutet och att röra smeten ordentligt med en träslev.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Mirja

2012-12-18

Gjorde enligt receptet förra julen och blev väldigt besviken. Fudgen fastnade ordentligt trots att formen var noga smord. Dessutom blev den väldigt smulig och hade inte alls den konsistens som köpt fudge har. Åt några själv men ville inte bjuda på dem, slängde nästan allt.

Jessica

2012-01-16

Det var delade meningar om denna fudge när jag gjorde den hemma. Personligen trodde jag faktiskt att den skulle bli godare. Konstig eftersmak.

Karin

2012-01-01

Urk! Muscavadosockret och yougurten gav den en väldigt konstig och sur eftersmak. Vilken besvikelse!