Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2012
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör mer klimaträtt: byt ut grädden till en mjölkproteinfri matlagningsgrädde och smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Berit
2022-12-06Numera är det "vår"paj, ibland äpple eller rabarber eller lingon..
Berit
2022-12-06Har blivit vår paj, ibland rabarber..äpple..lingo..gottigottgott
Anita
2022-09-15ALLDELES UNDERBART GOD.