Knäckig rabarberpaj

Betyg 4.2 av 5.3115 personer har röstat
Receptet har 400 kommentarer
Knäckig rabarberpaj

Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser

6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen

Till servering

vaniljglass

Gör så här

00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

400 st
  • Enkelt och supergott

    Gudrun birgitta

  • Godaste rabarberpaj jag någonsin ätit. Tack så jättemycket för detta.

    Mariam

  • Gott men väl sött, minskade socker och minskar mer nästa gång. Anna

    Annie

  • Bästa pajen. Strör på lite potatismjöl om jag har frusna bär

    Susanne

  • Jättegod, har gjort den flera gånger! Hur behöver jag modifiera receptet om jag vill göra med björnbär istället för rabarber?

    Sara

    Hej Sara och vad kul att höra! Jag tror att du behöver blanda björnbären med 1 msk potatismjöl eftersom dom vätskar sig mer än rabarber. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • 100% godast alltid. Perfekt med vaniljsås, vaniljglass eller grädde. Helt vad man önskar! Frös halva, tog upp den på morgonen (skulle serveras vid tidig kväll) och lät den bli lagom varm i ugnen vid servering. Perfekt!

    Anna-therese

  • Bara så god och dessutom enkel att göra.

    Jan

  • Helt perfekt!!

    Carina

  • Går pajen att frysa?

    Josefine

    Hej Josefine! Ja, den fungerar att frysa, men täcket kanske blir lite blött då. Men tina först, och värm sedan en kort stund i ugn på hög temperatur så ska den nog bli smaskens ändå! Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Fantastiskt god paj! Brukar även göra ett lager med jordgubbar och istället dra ner lite på sockermängden. Kör dock 15min på 225gr och ca 20min på 200gr så blir den knäckig och det går lite fortare!

    Sofhie

Näringsvärde per portion

Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Rabarberpaj med brynt smör
    Betyg 3.9 av 5.232 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel rabarberpaj med vit choklad
    Betyg 3.3 av 5.248 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberpaj med mandelmassa
    Betyg 4.6 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pappas paj
    Betyg 3.5 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rabarber- och jordgubbspaj
    Betyg 4.6 av 5.137 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad