Knäckig äppelpaj

Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett36 g
Salt1.73 g
Kolhydrater76 g
Protein5 g
Kommentarer
143 stGör så här så blir den ännu godare. Lägg till kanel och kör extra gädde i smeten (2.5 dl) och även sirap (0.7 dl) och smör, extra farinsocker och sirap på toppen. Sen kan man grilla på slutet för att få extra crispy crunch topp!
Jan-erik
Andvänder detta recept varje gång jag ska göra knäckig äpple paj NOM NOM NOM 🍎🍏🍪☕️🍓
Anne sofia
Funkar denna att göra med mandelmjöl istället för vetemjöl för att få den glutenfri? Blir den lika bra?
Emma
Hej Emma! Provade du med mandelmjöl? Jag vill också tipsa om denna glutenfria: https://www.ica.se/recept/glutenfri-appelpaj-med-knackig-yta-728512/ Där går det fint att byta ut hasslenötsmjölet mot mandelmjöl. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket