Knäckig äppelpaj

Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett36 g
Salt1.73 g
Kolhydrater76 g
Protein5 g
Kommentarer
144 stGår det att frysa denna paj?
Rose-marie
Hej Rose-Marie! Ja, den fungerar att frysa men täcket kanske blir lite blött då. Men tina först och värm sedan en kort stund i ugn på hög temperatur så ska den nog bli smaskens ändå! Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Gör så här så blir den ännu godare. Lägg till kanel och kör extra gädde i smeten (2.5 dl) och även sirap (0.7 dl) och smör, extra farinsocker och sirap på toppen. Sen kan man grilla på slutet för att få extra crispy crunch topp!
Jan-erik
Andvänder detta recept varje gång jag ska göra knäckig äpple paj NOM NOM NOM 🍎🍏🍪☕️🍓
Anne sofia
Funkar denna att göra med mandelmjöl istället för vetemjöl för att få den glutenfri? Blir den lika bra?
Emma
Hej Emma! Provade du med mandelmjöl? Jag vill också tipsa om denna glutenfria: https://www.ica.se/recept/glutenfri-appelpaj-med-knackig-yta-728512/ Där går det fint att byta ut hasslenötsmjölet mot mandelmjöl. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
väldig god, även med rabarber och blåbär
Per-erik
Har gjort denna flera flera gånger så nu säger vänner och nära och kära när de skall komma på besök att du vet vad vi vill ha till kaffet😀😀😀😀😀☕️☕️☕️☕️underbar god🍛🍛🍛
Christel
Ojojoj! Otroligt gott. Även med rabarber kan jag säga☺️
Helene
Jätte, jättegod paj. Får alltid beröm när jag bjuder på den.
Carola
Det var ju inte med äppelmos!
Marie-louise
Mycket god ock ”knaprig”.
Gunvor