Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
1
Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Baka havreflarn, knäckiga havrekakor, och fyll dem med vanilj- och apelsinfärskost. Goda kakor med karamellig sötma av sirap som är lätta att baka. Fyllningen rör du enkelt ihop av frisk färskost, vaniljsocker och apelsinskal. Bjud de fyllda flarnen som efterrätt eller till kaffet. Oväntat gott!

Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Ingredienser

30 st dubbla
75 g  smör eller margarin
1 dl  strösocker
2 msk  ljus sirap
2 msk  mjölk
1 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 krm  bakpulver

Fyllning

200 g  naturell färskost
1/2 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
rivet skal från 1   apelsin

För alla

Kakorna är fria från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre och byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 30 st dubbla flarn.

Tips

Frys flarnen utan fyllning. Lägg ihop dem med fyllningen när kakorna ska serveras.

Lägg dem för att svalna över en kavel eller käpp så blir de böjda eller lägg dem över ett upp och nervänt litet glas så blir de som en korg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentar

Toppen

Anita

2022-09-21

Testa liknande recept

Saffransflarn
Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladkolasnittar
Betyg 3.5 av 5.
176 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksflarn
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbspaj
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolakakor
Betyg 4.1 av 5.
9088 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havreflarn
Betyg 4.1 av 5.
721 personer har röstat
Under 30 min att tillaga