Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost
Baka havreflarn, knäckiga havrekakor, och fyll dem med vanilj- och apelsinfärskost. Goda kakor med karamellig sötma av sirap som är lätta att baka. Fyllningen rör du enkelt ihop av frisk färskost, vaniljsocker och apelsinskal. Bjud de fyllda flarnen som efterrätt eller till kaffet. Oväntat gott!
Ingredienser
30 st dubbla
75 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 krm bakpulver
Fyllning
200 g naturell färskost
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal från 1 apelsin
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 30 st dubbla flarn.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Toppen
Anita
2022-09-21