Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Baka havreflarn, knäckiga havrekakor, och fyll dem med vanilj- och apelsinfärskost. Goda kakor med karamellig sötma av sirap som är lätta att baka. Fyllningen rör du enkelt ihop av frisk färskost, vaniljsocker och apelsinskal. Bjud de fyllda flarnen som efterrätt eller till kaffet. Oväntat gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st dubbla portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 30 st dubbla flarn.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Klicka ut små klickar (ca 60 stycken) av smeten glest på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
  5. Fyllning: Rör ihop osten med florsocker, vanilj och apelsinskal.
  6. Bred fyllningen försiktigt på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två.

För alla

Kakorna är fria från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre och byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Frys flarnen utan fyllning. Lägg ihop dem med fyllningen när kakorna ska serveras.

Lägg dem för att svalna över en kavel eller käpp så blir de böjda eller lägg dem över ett upp och nervänt litet glas så blir de som en korg.

Ingredienser

Portioner: 30 st dubbla
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
  • 1 krm bakpulver
Fyllning
  • 200 g naturell färskost
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från 1 apelsin
Lägg till i inköpslistan