Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

33
0
Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Baka havreflarn, knäckiga havrekakor, och fyll dem med vanilj- och apelsinfärskost. Goda kakor med karamellig sötma av sirap som är lätta att baka. Fyllningen rör du enkelt ihop av frisk färskost, vaniljsocker och apelsinskal. Bjud de fyllda flarnen som efterrätt eller till kaffet. Oväntat gott!

Skriv ut
Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Ingredienser

30 st dubbla
75 g
smör eller margarin
1 dl
strösocker
2 msk
ljus sirap
2 msk
mjölk
1 dl
havregryn
1 dl
vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 krm
bakpulver

Fyllning

200 g
naturell färskost
1/2 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
rivet skal från 1
apelsin

För alla

Kakorna är fria från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre och byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 30 st dubbla flarn.

Tips

Frys flarnen utan fyllning. Lägg ihop dem med fyllningen när kakorna ska serveras.

Lägg dem för att svalna över en kavel eller käpp så blir de böjda eller lägg dem över ett upp och nervänt litet glas så blir de som en korg.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Testa liknande recept