Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Knäckesnacks

Det här roliga receptet på knäckesnacks är ett sprött och nyttigt snacks fullt med energi. Du rostar knäckebrödsbitar, solrosfrön och mandel som du sedan blandar med smält smör och lite kryddor. Gott att servera både varmt och kallt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg knäckebröd i små bitar, solrosfrön och sötmandel på en plåt. Rosta i ugnen ca 5 minuter.
  3. Smält smör och rör ner kajennpeppar, flingsalt, brun farin och hackad färsk rosmarin.
  4. Vänd ner det nyrostade knäckebrödet, fröna och mandlarna i smöret. Rör om väl. Servera varmt eller kallt.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 2 1/2 dl knäckebröd (blandade sorter)
  • 2 msk solrosfrön
  • 1/2 dl sötmandel
  • 1 msk smör
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 801 kJ / 191 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden