Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Päronpizza med kolasås och pinjenötter

Sugen på en fruktig efterrätt? Då vill vi föreslå pizza! För det är ju inget konstigt att blanda ost, päron, crème fraiche, kolasås och pinjenötter. Om det är något så är det en perfekt blandning som du kommer vilja äta många gånger om!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Lägg pizzabottnarna på plåtar. Bred på crème fraiche och strö över pizzaost.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Skär eller hyvla päronet i tunna skivor. 
  6. Lägg päronskivorna på pizzorna, ringla över kolasås och strö över pinjenötter.
  7. Till garnering: Garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pizzabottnar.

Tips

Låt päronskivorna sjuda några minuter i sockerlag smaksatt med vaniljstång, kan förberedas dagen innan och förvaras i lagen i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 färska pizzabottnar (18 cm i diameter)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven pizzaost
  • 1 päron (gärna conference)
  • 1/2 dl kolasås
Till garnering
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer