Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Knäckebröd med smak av lakritsrot och örter

Att baka eget knäckebröd är väldigt enkelt. Med Liquorice & Herbs får du ett riktigt finsmakarknäcke som är gott som snacks eller till getost med en kryddig marmelad. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 plåtar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Lägg vatten, Liquorice & Herbs och sirap i en matberedare och blanda i några sekunder. Tillsätt mjölet, lite i taget, och blanda tills degen släpper från bunken.
  3. Ta upp degen och dela den i två delar. Kavla ut degen tunt till en fyrkant och nagga med hjälp av en gaffel för att undvika bubblor. Skär degen i ca 10x4 cm långa bitar.
  4. Vispa ägget och pensla degen. Strö över vallmo-, sesamfrö och pumpakärnor. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och grädda i ca 5 min.
  5. Sänk värmen till 100 °C och låt knäckebrödet torka i ugnen i ca 60 minuter.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten (mjöl och kryddor).
Gör äggfri: byt ut ägget mot vatten att pensla med. 

I samarbete med Santa Maria. 

Näringsvärdet är beräknat per plåt knäckebröd.

Tips

Ge din vanliga apelsinmarmelad ett lyft med lite Santa Maria Orange Pepper, så har du ett gott tillbehör till ost och hembakat knäcke. En tesked av kryddan är lagom till 200 g marmelad.

Ingredienser

Portioner: 2 plåtar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kryddmix Liquorice & Herbs
  • 1 msk sirap
  • ca 5 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 ägg
  • 4 msk kryddmix Sesamfrö och Vallmofrö
  • 2 dl pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4837 kJ / 1155 kCal