Juligt fröbröd

Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
2
Juligt fröbröd

Ett riktigt härligt julbröd som passar såväl på julbordet som till frukost. Julsmakerna står russin, fikon och hasselnötter för och du svänger ihop brödet relativt fort dessutom! Tips: Ställ in en plåt över bröden i ugnen om de får för mycket färg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Juligt fröbröd

Ingredienser

2 bröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk
1 dl russin
150 g fikon i bitar
2 dl hasselnötter
smör att smörja formen med
2 dl sesamfrö
2 dl pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Jag gör flera limpor av detta till jul varje år och alla älskar det! Bästa bästa brödet.

Louise

2024-11-30

Då jag tyckte det var mycket sött i brödet och inte hade nötter kvar, böt jag ut fikon, russing o nötter mot 3 dl solrosfrön som jag torrostade i stekpanna. Det blev ett mycket smakrikt och hållbart frukostbröd.

Anne

2012-01-05

Testa liknande recept

Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
335 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågbröd med frukt och nötter
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavelgris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga