Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Juligt fröbröd

Ett riktigt härligt julbröd som passar såväl på julbordet som till frukost. Julsmakerna står russin, fikon och hasselnötter för och du svänger ihop brödet relativt fort dessutom! Tips: Ställ in en plåt över bröden i ugnen om de får för mycket färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Rör ner mörk sirap, fil, russin, fikon i bitar och hasselnötter.
  3. Smörj brödformarna (1 per bröd) och bröa dem med sesamfrön. Häll i den lösa brödsmeten och strö över pumpakärnor. Grädda bröden längst ner i ugnen i 40 min.
  4. Sänk sedan temperaturen till 175°C och grädda 40–50 min till.
  5. Ställ in en plåt över bröden i ugnen om de får för mycket färg. Stjälp upp på galler och låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 l filmjölk
  • 1 dl russin
  • 150 g fikon i bitar
  • 2 dl hasselnötter
  • smör att smörja formen med
  • 2 dl sesamfrö
  • 2 dl pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?