Juligt fröbröd
Ett riktigt härligt julbröd som passar såväl på julbordet som till frukost. Julsmakerna står russin, fikon och hasselnötter för och du svänger ihop brödet relativt fort dessutom! Tips: Ställ in en plåt över bröden i ugnen om de får för mycket färg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
2 bröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk
1 dl russin
150 g fikon i bitar
2 dl hasselnötter
smör att smörja formen med
2 dl sesamfrö
2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gör flera limpor av detta till jul varje år och alla älskar det! Bästa bästa brödet.
Louise
2024-11-30Då jag tyckte det var mycket sött i brödet och inte hade nötter kvar, böt jag ut fikon, russing o nötter mot 3 dl solrosfrön som jag torrostade i stekpanna. Det blev ett mycket smakrikt och hållbart frukostbröd.
Anne
2012-01-05