Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aniskakor

Recept på söta kokostoppar med smak av anis. Aniskakor gör du av smör, ägg, socker, anis och kokos. En favorit för alla kokosälskare. Kakorna är perfekta att servera på kalas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Låt matfettet svalna.
  2. Vispa ägg och sockerpösigt, gärna med elvisp. Tillsätt anis, kokos och matfettet. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Klicka ut smeten till 20 små toppar (för 20 st) på bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
  6. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk stött anis
  • 1 påse riven kokos (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?