Knäcke med anis och fänkål

Betyg 4.8 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
4.8Världens godaste
Knäcke med anis och fänkål

Hembakat knäckebröd är tusen gånger godare än det man köper. Dessutom är det lätt att baka. Här är ett utmärkt recept där vi har kryddat det knapriga brödet med fänkål, anis och en gnutta salt.

Knäcke med anis och fänkål

Ingredienser

ca 12 kakor
1 msk färsk jäst (1 msk motsvarar 15 g)
2 1/2 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk fänkål
2 tsk anis
3 dl grovmalt rågmjöl (3 dl motsvarar ca 165 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)

Gör så här

01:00:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jag hade förväntningen att de skulle bli som på bilden, men trots att jag följde receptet till punkt och pricka och kavlade ut dem så tunt det gick så jäser de ju i ugnen och blir lite tjockare än på bilden. Skulle jag kavlat ännu tunnare så de nästan knappt hänger ihop?

    Anneli

  • Toppen, gjorde exakt efter receptet och det var enkelt och lätt att baka ut.

    Anita

  • Kavlar först med slät kavel och Byter ut anis och kummin mot solrosfrön och pumpakärnor, strör på flingsalt och kavlar med kruskakavel

    Jan-erik

  • Mycket bra recept och knepet med att kavla ut alla och lägga mellan bakplåtspapper gör ju bakningen enklare

    Margareta

  • Jag tänkte prova detta recept med glutenfritt mjöl i samma vikt. Men hur ska jag tänka med jästen då jag använder torrjäst? Är glutenintolerant och längtar efter riktigt knäckebröd.

    Victoria

  • Med lite flingsalt ovanpå innan gräddning (vi rullar över kaveln en vända för att få det att fastna) så blir dessa hela släktens favorit och helt klart 5+

    Andreas

  • Ska dom bakas på bakplåtspapper?

    Monica

    Hej Monica! Ja, knäckebröden ska bakas på bakplåtspapper. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Detta är det bästa knäckebrödsreceptet. Så goda och enkla att kavla ut😊. De bränns lätt så jag sänkte temperaturen till 200.

    Margareta

  • Bästa sätt att förvara knäckebrödet

    Anna-karin

    Hej Anna-Karin! Knäckebröd förvaras bäst torrt, i rumstemperatur och inlindat i bakplåtspapper. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej Tinna! Du ska dela degen i 12 lika delar och sen kavla ut dem till 15-18 cm i diameter, då blir det lagom tunt. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi531 KJ / 127 kCal
Fett2.8 g
Salt0.58 g
Kolhydrater21.1 g
Protein2.8 g

Testa liknande recept

  • Jullimpa
    Betyg 2.8 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aniskakor
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nillas knäckebröd
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad