Knäck med mandel

Ingen jul utan knäck! Här ett recept på klassisk knäck med grädde, sirap, socker och mandel. Genom ett kulprov märker du enkelt när smeten är lagom hård och det är dags att hälla upp i formar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi232 KJ / 55 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein0.4 g
Kommentarer
11 stJag tyckte den här knäcken var väldigt god.
Louise
Mitt fel 🤦 inte en matsked vaniljsocker, utan Bara 1 Tesked. Låt eder smaka och God Jul
Ronny
Med 1 matsked vaniljsocker i början och 1 matsked extra saltat smör tillsammans med mandeln, magiskt 😱 smakar som jag var liten på 80talet ❤️
Ronny
Vi tog i en matsked extrasaltat smör i slutet, som förhöjde smaken och gjorde smeten glänsande! Gott!
Catharina
TIps om du använder använder doseringstratt: fördela den hackade mandeln direkt i knäckformarna istället för att hälla i den i smeten - annars fastnar mandeln i doseringstratten!
Anna karin
Hej det var juligt gott 👍😍
Elizabeth
Smakar jul.
Helene
124 grader. Perfekt tuggis. 130 grade för daimliknande hårdhet
Benny
Så goda knäck, tar lite tid att koka men det är värt väntan.
Lisa
Testat receptet två gånger med kulprovet, knäcken blir helt fantastiskt god! Ha tålamod med kokandet, då blir dom perfekt sega
Nina