Knäck

Klassisk knäck är ett måste till jul. Låt socker, grädde och sirap koka ihop och använda gärna en kökstermometer för att avgöra när knäckens konsistens är perfekt. Spar det här grundreceptet, du kommer garanterat använda det igen!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
51 stMats har nog inte värmt tillräckligt, det tar väldigt lång tid från 110 till 125...
Andreas
Otroligt mogen kommentar av Mats.. hade räckt med att du sa att de inte stelnade eller hur?! Jag tyckte de blev bra, fyllde formarna till max och blev 50 st
Emmi
Superduperbra recept. Jag använder en tom sirapsflaska för att fylla mina formar på ett enkelt sätt. Bara att tratta i den tomma sirapsflaskan, sen hålla med en handduk och fylla knäckformarna på ett enkelt sätt.
Cecilia
Ingen jul utan knäck!
Mirjam
Bra smak men det tog så lång tid att koka det
Therese
Blev riktigt goda. Lagom sega och enkel recept att följa.
Annika
Jag smörar plåten som man placerar knäckformarna på så vickar de inte så lätt Annie Löfstrand
Annie
Superenkelt att göra, lade mandel kross i botten på formarna innan så de höll sig stilla lättare. Kokade sen smeten till 127 grader och hällde över i sås snipa och sen över i formarna. Sen lite flingsalt ovanpå. Suuupergoda och perfekt hårdhet.
Marina
Följ detta recept så får du perfekt knäck 🥰 Jag använder doseringstratt- inget spill och perfekt mängd i formarna.
Tomas
Bra enkelt recept. Jag använde en vid gryta och vispade under hela kokningen. Eftersom jag ville ha rn mjukare variant så lät jag knäcksmeten bli 122 grader. Blev perfekt. Och ca 90 st. Jag brukar krossa polkagris eller turkiskpeppar och strömsladden över. Mums.
Marlene