Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Klyftpotatis med grön salsa

Klyftpotatis som du bakar i ugnen tills klyftorna är gyllenbruna och härliga. Den gröna salsan bestående av persilja, vitlök, citronjuice och olivolja blandas med parmesan och blir svindlande god. Servera till en grillad stek med en färgglad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ugnsstek potatisen enligt anvisning på påsen.
  2. Mixa persilja, vitlök, citronjuice och olivolja i matberedaren till en ganska slät massa.
  3. Häll över i en skål och rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och kajennpeppar. Servera till potatisklyftorna.

Tips

Servera till stekt eller grillade fläskkotletter, sallad och frasiga baguetter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse fryst klyftpotatis (à 600 g)
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • salt
  • kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2121 kJ / 508 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden