Klockargårdens knaperstekta abborre

Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Klockargårdens knaperstekta abborre

Härligt knaperstekt abborre med en vitlöksaioli och spännande selleri frites! Garnera med en rejäl skiva citron och en dillkvist. Du har rätten klar på under 45 minuter!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Klockargårdens knaperstekta abborre

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g filead abborre eller annan fast vit fisk
2 - 2 1/2 msk vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
rapsolja att steka i
salt
peppar
1 knippe sparris (à 250 g)

Aioli

2 1/2 dl rapsolja
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Selleri frites

1 stor rotselleri (à ca 800 g)
1/2 l rapsolja
salt

Tillbehör

2 citroner
4 dillkvistar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lyx måltid!Vi förenklade med färdig limeaioli,(ingen rotselleri)ungs rostade potatis,sötpotatis,morötter.Smör stekte sparrisen.HMMH

    Harriet

Testa liknande recept

  • Drinktilltugg à la Fryksås
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparriscrisp
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkor med sparrissallad och avokado
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktschips
    Betyg 2.2 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad