Drinktilltugg à la Fryksås

2
0
Drinktilltugg à la Fryksås

Mumsiga drinktilltugg på rökt fisk och en ljuvlig aioli som du lägger upp på ett hårt tunnbröd. Mixa aiolin och bred den på tunnbrödet. Fördela fiskbitarna och dekorera med dillkvistar och rucola. Voilà!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Drinktilltugg à la Fryksås

Ingredienser

4 portioner
4 bitar rökt fisk (à 25 g) t ex lax, makrill eller böckling
4 små bitar hårt tunnbröd
4 dillkvistar
några rucolablad

Aioli

2 rumsvarma äggulor
2 dl rapsolja
1/2 dl vinäger
2 små vitlöksklyftor
1 dl finhackad dill
salt och peppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: byt ut aioli mot äggfri majonnäs som smaksätts med vitlök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer