Drinktilltugg à la Fryksås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Drinktilltugg à la Fryksås

Mumsiga drinktilltugg på rökt fisk och en ljuvlig aioli som du lägger upp på ett hårt tunnbröd. Mixa aiolin och bred den på tunnbrödet. Fördela fiskbitarna och dekorera med dillkvistar och rucola. Voilà!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Aioli: Mixa äggulorna. Pressa i vitlöken. Häll sedan i oljan i en tunn stråle medan du mixar.
  2. Häll även i vinägern i en tunn stråle. Smaksätt med dill, salt och nymald vitpeppar.
  3. Bred aioli på tunnbröden. Fördela fiskbitarna och dekorera med dillkvistar och rucola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: byt ut aioli mot äggfri majonnäs som smaksätts med vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar rökt fisk (à 25 g) t ex lax, makrill eller böckling
  • 4 små bitar hårt tunnbröd
  • 4 dillkvistar
  • några ruccolablad
Aioli
  • 2 rumsvarma äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan