Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tidningsrökt abborre

Nyfångad abborre är perfekt att röka i tidningar! Fyll bara din urtagna, fjällade fisk med lite smör och timjan- och rosmarinkvistar innan de läggs inlindade på glöden några minuter. Vips har du en saftig abborre att bjuda på!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyll en urtagen och fjällad abborre med ett par timjan- och rosmarinkvistar, några smörklickar, salt och peppar.
  2. Linda in i blötlagt tidningspapper, lägg direkt på glöden och grilla ca 10 minuter på varje sida.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 abborre
  • timjankvistar
  • rosmarinkvistar
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan