Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Klimpsoppa

Ett enkelt och gott recept på klimpsoppa med grönsaker. Klimparna är en slags pasta som du gör själv av ägg, mjöl och kryddor. Soppan med morötter, lök, buljong och persilja är värmande och utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter och lök. Slanta morötterna och skär löken i smala klyftor.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i morot och lök. Låt koka ett par minuter.
  3. Klimp: Blanda (gärna i matberedare) ägg, mjöl, salt, peppar och ev grillkrydda till klimpen. Smeten ska vara så hård som möjligt, nästan som en bulldeg.
  4. Ta upp smet med en matsked. Använd en tesked och klicka ner klimpar i den kokande buljongen. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt hackad persilja.
  5. Servera gärna med Mustigt filbröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljontärningen.
I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 1/2 l vatten
  • 4 hönsbuljongtärningar
  • 1 kruka persilja
Klimp
  • 3 ägg
  • knappt 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev 2 krm grillkrydda
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer