Kryddig soppa med potatis och kikärter
En vacker soppa som är snabblagad och fylld med suveräna smaker. Du kokar potatis, morot och gul lök i buljong och tillsätter ändra fräscha grönsaker som zucchini, kikärter och tomater. Med en klick matyoghurt på toppen är soppan fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
300 g potatis
1 morot
2 msk olja
1 msk spiskummin
2 smulade hönsbuljongtärningar
6 dl vatten
1 zucchini (à 250 g)
2 små tomater
1 burk kikärtor (à 400 g)
4 msk fryst hackad persilja
finrivet citronskal
matyoghurt
För alla
Fri från gluten.
Gör laktos-/mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och bjud med laktosfri yoghurt respektive mjölkfri specialyoghurt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var helt över förväntan, mycket mustig och god
Ann-gerd
2023-10-06Hacka, tärna, koka. Buljong, spiskummin, salt och peppar. Persilja och cutronzest. Det räcker inte riktigt. "Grönsaker i kryddat vatten" behöver mer för att lyfta.
Göran
2023-01-11Nyttigt, gott och mättande!
Erika
2022-10-08