Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig soppa med potatis och kikärter

En vacker soppa som är snabblagad och fylld med suveräna smaker. Du kokar potatis, morot och gul lök i buljong och tillsätter ändra fräscha grönsaker som zucchini, kikärter och tomater. Med en klick matyoghurt på toppen är soppan fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka gula lökar. Skala och tärna potatis och morot. Fräs detta i olja i en kastrull utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt spiskummin och smulade hönsbuljongtärningar, fräs någon minut under omrörning. Tillsätt vatten och låt koka under lock ca 10 minuter.
  2. Mosa grönsakerna grovt med t ex en potatisstöt. Skär zucchini och tomater i små tärningar. Tillsätt dem och kikärter med sitt spad. Späd ev med mer vatten och koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strö över fryst hackad persilja och lite finrivet citronskal. Servera gärna med en klick matyoghurt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktos-/mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och bjud med laktosfri yoghurt respektive mjölkfri specialyoghurt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 300 g potatis
  • 1 morot
  • 2 msk olja
  • 1 msk spiskummin
  • 2 smulade hönsbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 zucchini (à 250 g)
  • 2 små tomater
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 4 msk fryst hackad persilja
  • finrivet citronskal
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan