Sydfransk fisksoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sydfransk fisksoppa

Sydfransk fisksoppa med zucchini och tomat som kryddas med persilja och timjan, en aptitretande soppa med vacker färg. Soppan med fisk och grönsaker avrundar du med mild matlagningsyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina och skär fiskfilé i ca 3 cm stora tärningar. Lägg åt sidan.
  2. Skala och hacka gul lök och morot. Skär zucchini och tomat i tärningar. Fräs lök och morot i olivolja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt zucchini och tomat. Smula ner fisk- eller hönsbuljongtärningar. Tillsätt paprikapulver och timjan. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Häll på hälften av vattnet, rör om och låt koka ca 20 minuter med lock. Lägg i fiskbitarna och sjud 5–8 minuter.
  3. Ta från värmen och mixa soppan med stavmixer eller i matberedare.
  4. Späd soppan med resten av vattnet. Salta och peppra. Låt koka upp.
  5. Garnera med hackad persilja. Servera soppan med matyoghurt blandat med pressad vitlöksklyfta och gärna rostat bröd.

För alla

Fri från gluten, om lämpligt bröd bjuds till.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Tips

Variera genom att mixa soppan helt slät eller mixa den grovt. Om du gör dubbel sats kan du frysa in hälften. Tina, värm och toppa med räkor och musslor för extra vardsagslyx.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fiskfilé (t ex hoki)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 1 tomat
  • 2 fisk- eller hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 msk timjan
  • hackad persilja
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 9 dl vatten
Lägg till i inköpslistan