Ängamat

Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
6
Ängamat

Ett enkelt och gott recept på husmanskost som uppskattas av både stora som små. Ängamat gör du av blomkål, morötter, purjolök och ärter. Severa grönsaksblandningen tillsammans med en ostsmörgås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Ängamat

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud
6 späda morötter
1 purjolök
8 dl vatten
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 dl ärtor
salt
peppar
persilja

Till servering

bröd
ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Bra grundrecept men tog grädde istället för mjölk och kokade grönsakerna i buljong istället för bara vatten.

Karin

2024-07-17

Jättegott, jag tog i lite palsternacka och stjälkselleri. Kryddade med örtsalt Herbamare och tog grädde istället för mjölk och redning och smör.

Yvon

2023-09-23

Favvo!!

Margareta

2023-09-06

Testa liknande recept

Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårgryta på Indiavis
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssoppa med strössel
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blomkål med varmrökt lax och basilikasås
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Uppiggande och ärtig hummus
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner
Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga