Ängamat

15
3
Ängamat

Ett enkelt och gott recept på husmanskost som uppskattas av både stora som små. Ängamat gör du av blomkål, morötter, purjolök och ärter. Severa grönsaksblandningen tillsammans med en ostsmörgås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Ängamat

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud
6 späda morötter
1 purjolök
8 dl vatten
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 dl ärtor
salt och peppar
persilja

Till servering

bröd
ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Lars

2021-09-02

Klassiker som är snabb, enkel och riktigt god. Snåla inte med smöret bara.

Roger

2019-11-09

Snabbt och enkelt att göra även för en novis som mig

Redaktionen ICAse

2019-11-11

Hej Roger! Vad glada vi blir att höra att du lyckades och tyckte att det var gott! Hälsningar Elina

Mikael

2008-06-18

Favoritsommarsoppan!! Enkel att göra.