Ängamat
Ett enkelt och gott recept på husmanskost som uppskattas av både stora som små. Ängamat gör du av blomkål, morötter, purjolök och ärter. Severa grönsaksblandningen tillsammans med en ostsmörgås.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud
6 späda morötter
1 purjolök
8 dl vatten
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 dl ärtor
salt
peppar
persilja
Till servering
bröd
ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra grundrecept men tog grädde istället för mjölk och kokade grönsakerna i buljong istället för bara vatten.
Karin
2024-07-17Jättegott, jag tog i lite palsternacka och stjälkselleri. Kryddade med örtsalt Herbamare och tog grädde istället för mjölk och redning och smör.
Yvon
2023-09-23Favvo!!
Margareta
2023-09-06