Ängamat

Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Ängamat

Ett enkelt och gott recept på husmanskost som uppskattas av både stora som små. Ängamat gör du av blomkål, morötter, purjolök och ärter. Severa grönsaksblandningen tillsammans med en ostsmörgås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Ängamat

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud
6 späda morötter
1 purjolök
8 dl vatten
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 dl ärtor
salt
peppar
persilja

Till servering

bröd
ost

Gör så här

00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat

Kommentarer

Bra grundrecept men tog grädde istället för mjölk och kokade grönsakerna i buljong istället för bara vatten.

Karin

2024-07-17

Jättegott, jag tog i lite palsternacka och stjälkselleri. Kryddade med örtsalt Herbamare och tog grädde istället för mjölk och redning och smör.

Yvon

2023-09-23

Favvo!!

Margareta

2023-09-06

Testa liknande recept

Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vårgryta på Indiavis
Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vitlöksrostad blomkål
Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Krämig ärtpasta med räkor
Betyg 3 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad