Klenäter
Ett gott om än något avancerat recept på friterade klenäter. Du gör klenäterna av bland annat smör, ägg, citron och mjöl. Garnera dem med en oemotståndlig blandning av socker och kanel och servera med härlig sylt och grädde!
Ingredienser
20 st
50 g smör
1/2 citron (skalet)
1 äggula
1 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vetemjöl
Fritering
ca 7 dl frityrolja
Garnering
1/2 dl strösocker
1/2 msk mald kanel
Till servering
sylt
lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi381 KJ / 91 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
Fruktansvärt dåligt recept för klenäter. Degen var katastrof att jobba med, de få klenäterna jag lyckades göra föll sedan sönder när de friterades. Gör inte dessa om ni vill ha en god jul!
Anna
2022-12-22Bra recept men tag 25 g smör istället och lägg i kyl över natten.
Margareta
2019-12-10Liknar mycket min farmors gamla recept. Men tag mer mjöl!!! Låt degen stå kallt minst 2 timmar innan utbakning. Så får vi se hur det går att kavla ut och att fritera dem. ÅTerkommer ikväll. :-)
Eva
2016-12-22